Spring naar content

Onteigening en pacht

Pacht, erfpacht en onteigening zijn gecompliceerde rechtsgebieden die specialistische kennis vergen.  Als een van de weinige advocatenkantoren in Nederland heeft Linssen cs Advocaten die kennis in huis en beschikken de gespecialiseerde advocaten over tientallen jaren ervaring om slepende conflicten te voorkomen en u in gerechtelijke procedures bij te staan.

Pacht en erfpacht geschillen

Twee derde van de totale landoppervlakte van Nederland wordt voor land- en tuinbouw gebruikt. Daarvan is ruim 40% in gebruik op basis van pacht en erfpacht. Tussen partijen ontstaan vaak geschillen over o.a. de hoogst toelaatbare pachtprijs, de rechtsgeldigheid en opzegbaarheid van de contracten, de wederzijdse onderhoudsplichten van de eigenaar en pachter, de toelaatbaarheid van het inschakelen van loonwerkers, de eis van rendabele bedrijfsmatigheid, etc.

Bescherming bij onteigening

Als eigenaar, pachter of erfpachter van agrarische grond en gebouwen kunt u ook worden geconfronteerd met overheden die uw grond of gebouwen willen onteigenen ten behoeve van de aanleg van een weg, woonwijk, industrieterrein of ter realisering van een andere bestemming. Wanneer moet uw persoonlijke en zakelijke belang wijken voor het algemeen belang? In hoeverre wordt uw schade vergoed? Kunt u aanspraak maken op vervangende grond en gebouwen?

De advocaten van Linssen cs Advocaten staan voor u klaar om u te adviseren en indien nodig voor u te procederen.

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten

Of je nu een bedrijf runt of een particulier bent, wij bieden persoonlijk juridisch advies op maat, afgestemd op jouw behoeften