Spring naar content

Jachtrecht

Onze advocaat Maurice Stassen is een actief jager én dé autoriteit op het gebied van jachtrecht in Nederland. Toen de nieuwe Wet Natuurbescherming verscheen is hij door een grote uitgever verzocht om het deel Jachtrecht te verzorgen in het Handboek Natuurbeschermingsrecht. Dat gaat nu bij de nieuwe Omgevingswet wederom gebeuren. U kunt bij Maurice terecht met alles wat betrekking heeft op de jacht, soortenbescherming en gebiedsbescherming. 

Bestuursrecht en strafrecht

Het feit dat Maurice zowel het bestuursrecht als het strafrecht beheerst is een groot voordeel bij jachtgerelateerde zaken. Toen de e-screener werd ingevoerd was Maurice de eerste in Nederland die bij de rechter voor elkaar kreeg dat de uitslag van die screener niet mocht worden gebruikt bij het beoordelen of iemand een jachtakte krijgt. 

Maurice staat zowel individuele jagers als WBE’s bij geschillen rondom uw jachtvelden, jachthuurovereenkomsten, lidmaatschap van de WBE en problemen bij het verlenen of het verlengen van een jachtakte. 

Een ervaren jager

Maurice jaagt zelf en is daarnaast bestuurlijk actief binnen de jachtsport. Zo is hij lid van het landelijk bestuur van de NOJG, en behartigt hij daar de portefeuille Juridische Zaken. Maurice is tevens lid van de Nederlandse Vereniging voor Jachtrechtadvocaten. Daarom weet Maurice exact hoe de hazen lopen en schiet hij in uw zaak louter met scherp. 

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten

Of je nu een bedrijf runt of een particulier bent, wij bieden persoonlijk juridisch advies op maat, afgestemd op jouw behoeften