Spring naar content

Contracten

Afspraak is afspraak, zegt men binnen de Agro-food sector. Toch zien we ook in deze sector steeds vaker het gebruik van schriftelijke overeenkomsten. Contracten en handelsvoorwaarden worden ook steeds complexer. Helaas vormt dit een basis voor geschillen. Beide partijen hadden toch een andere verwachting bij de samenwerking of partijen lezen andere dingen in het contract.

Afspraken vastleggen

Het is daarom belangrijk om bij het begin van een samenwerking goede afspraken te maken en die vast te leggen. Op dat moment moeten onduidelijkheden en discussies worden uitgesproken. Juist om problemen op een later tijdstip te voorkomen. Een slecht contract geeft geheid problemen in de toekomst. Steeds vaker wordt bij de rechtbank geprocedeerd over contracten en de uitleg ervan, bijvoorbeeld over contractuele boetes en interpretatie van definities als ‘productierechten’. Dit kost u als ondernemer onnodig tijd en geld en geeft onzekerheid.

Slimme en leesbare contracten

De advocaten van Linssen cs Advocaten ontzorgen u graag. Zij stellen voor u goede en leesbare contracten op en/of zij beoordelen contracten die u moet ondertekenen. Als er toch discussie ontstaat over een contract dan zoeken zij voor u naar een oplossing. Als het echt niet anders kan staan ze er voor u in de rechtszaak.

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten

Of je nu een bedrijf runt of een particulier bent, wij bieden persoonlijk juridisch advies op maat, afgestemd op jouw behoeften